Web Hosting 5 Petua Untuk Pemula

Posted on

Web Hosting 5 Petua Untuk Pemula, Pengehosan web optimum untuk laman web Malaysia merupakan pantas, boleh dipercayai, dan mempunyai banyak ciri dengan harga yang pantas. Anda tidak perlu memecah bank buat membina laman web berprestasi hebat, mana pun khalayak alamat anda berada.

Web Hosting

Host web 1 kami untuk Malaysia beranjak ke Hostinger – bersama kelajuan hebat dan arti yang sangat berpatutan, anda tidak boleh salah bersama mereka!

Setelah membeli 30+ merek hosting web, kami gamak menyiapkan laman web ujian dan mencatat data prestasi mereka (iaitu kelajuan masa pelayan) selama bertahun-tahun. Hari ini, kami telah menyenarai dekat Web Hosting paling banyak untuk Malaysia, dengan kelajuan pantas, andaikata operasi yang padat, dengan sokongan hebat – melulu dengan harga yang berpatutan.

Contents hide

1. Datang bahagian atas senarai Web Hosting adalah Hostinger.

Web Hosting

Mereka sama dengan salah satu syarikat hosting web terpantas luar sana, tidak gamak di mana pelanggan kalian berada. Rata-rata mereka seluruh dunia (diambil berawal pusat data Singapura mereka) memberi mereka + yang kuat, dan mereka telah mencetak ms di Asia.
Bahagian terbaiknya adalah, Singapura, Hostinger memperoleh digit 3 ms yang asing biasa yang bermaksud bahawa pelanggan anda di Malaysia cuma akan mengalami masa jawab mereka yang pantas!

Dengan storan SSD, terbuka jalur tanpa had, dan e-mel, anda tidak bagi risau untuk membayar kian banyak sumber yang agaknya anda perlukan. Anda hanya akan tenang dengan cagar 99.9% uptime mereka, bersama anda akan menjimatkan lebih banyak lagi kerana mereka menawarkan nama domain percuma akan anda.

Sokongan pelanggan mereka sama dengan salah satu yang ideal yang kami alami, melayani bertambah dari 20 negara dalam bahasa ibunda mereka. Justru mereka mempunyai rancangan bagi menambah lebih banyak!

Dan apa pula yang hebat? Semua ini v ada dengan harga yang benar-benar berpatutan. Harga pengenalan Hostinger sama dengan yang paling rendah pasaran, menjadikannya tuan kantor paling bernilai untuk wang, menurut pendapat kami.

Apa nang tidak baik dengan Hostinger?

 • Bukan ada sandaran harian, kecuali anda memilih rancangan Web Hosting Ekonomi mereka.
 • Seterusnya adalah Kinsta hos WordPress terurus nan sudah ada sejak 2013. Visit Web

2. Kinsta

Web Hosting

Kinsta mencetak + yang mengagumkan bagi kelajuan global, dengan rata-rata 117 ms! Walaupun dihoskan dari pusat data Iowa mereka, kelajuan rata-rata Asia mereka adalah 182.7 – sama sekali lain buruk.

Lagipun, kekuatan terbesar Kinsta sama dengan kekuatannya berdasarkan Tahap Premi Google Cloud. Ini membolehkan pelanggan memanfaatkan tahap prestasi, kelajuan dan keselamatan tertinggi.

Tambahkan itu 24 pusat data Kinsta yang luas dan ia merupakan kombo yang berjaya! Benih data mereka melebihi host ganjil dalam senarai ini, nan bermaksud anda akan dilindungi mana sahaja khalayak kalian berada. Sekiranya khalayak anda berada di Malaysia, ana mengesyorkan untuk menghoskan laman web anda dari benih data Kinsta Singapura buat menikmati kelajuan terbaik.

Apa lagi yang hebat mengenai adiwarna bina awan Kinsta? Jerambah web anda bukan awam akan terus bertahan dengan lonjakan trafik yang fadil (lihat jaminan uptime 99.9% yang disokong SLA mereka). Namun Kinsta juga sangat diskalakan bersama membolehkan anda meningkatkan daftar dengan lancar sekiranya kalian memerlukan lebih banyak terbuka jalur.

Semua ini menjadikan Kinsta bersetuju untuk laman web WordPress nan lebih besar atau berkembang pesat.

Apa yang bukan baik dengan Kinsta?

• Bintik harga premium yang lebih banyak.
• Hanya boleh menghoskan laman web WordPress. Visit Web

3. HostPapa

Web Hosting

Seterusnya dalam senarai kami adalah HostPapa syarikat milik bebas nan berpusat di Toronto.
HostPapa menjaringkan + untuk kelajuan biasa mereka yang tinggi dunia iaitu 130.4 ms. berfungsi dengan baik AS dan Kanada mana 2 pelayannya berpusat. Namun, kelajuan Asia normal adalah 171 ms.
Selain kepantasan, benda yang kami sukai tentang hal HostPapa adalah antara muka yang mesra pengguna. Kenapa? Fasal mereka masih menggunakan cPanel!

cPanel beken sebagai salah satu gawai pengurusan web hosting maksimal dan paling popular pasaran. Dengan antara muka visual dan ciri-ciri bermanfaat seperti pemasang 1 blok yang disukai Softaculous, cPanel mempermudah bagian yang paling kompleks adapun pengurusan akaun hosting. Justru untuk jumlah pemula!

Namun, mulai cPanel menaikkan harganya bermula tahun 2020, kami agak melihat banyak host web menjatuhkannya sepenuhnya bersama mencari alternatif yang lebih murah. Bukan HostPapa sekalipun. Apakala anda sudah selesa dengan cPanel, HostPapa mungkin merupakan pilihan yang bagus perlu anda.

Apa yang tak baik dengan HostPapa?

• Benih data hanya di AS, Kanada, dan Amsterdam. Visit Web

4. Exabytes MY

Web Hosting

Exabytes adalah hos domestik tempatan tertinggi kami. Berpusat wilayah Malaysia, ia mendapat emblem tinggi untuk kelajuan tempatan. Benar sesuai jika anda mahukan hos web yang pantas dan berpatutan perlu penonton Asia.
Ia menawarkan andaikata operasi 99.5%, yang enggak setinggi yang biasa ana sarankan, tetapi tetap terhormat.

Exabytes dioptimumkan demi WordPress dan mempunyai pemasangan bang et klik, memudahkan para musafir baru.

Apa yang enggak baik dengan Exabytes?

• Cagar masa lebih rendah ketimbang penanda aras 99.8% kami.
• Tak secepat global. Visit Web

5. A2 Hosting

Web Hosting

Host web yang mesra alam, dengan kecepatan yang sangat tinggi di Asia (berkat akar data Singapura) dan berjebah ciri kualiti hidup, benar-benar menggegarkan dunia saya ketika kita menguji kelajuan mereka.

Selengkapnya:  Jimat Hosting Ssl 5 Petua Untuk Pemula

Andaikan anda ingin melayani konsumen di sekitar wilayah Asia Tenggara, sebenarnya adalah salah eka hos web terbaik nang boleh anda dapatkan ms ping dari Singapura!).
Walau bagaimanapun, misal anda memutuskan untuk menyasarkan biasa yang lebih global, kau boleh melakukannya tanpa bimbang; Rerata kelajuan A2 173.2 di seluruh dunia mau memastikan kelajuan memuatkan nan pantas untuk laman web anda, mana sahaja pelanggan bulan-bulanan anda berada.

Pelan Swift asal dengan senarai ciri peningkatan kelajuan mewah seperti storan SSD, PHP7 bersama aplikasi WordPress A2 Optimized intoleran mereka. Aplikasi ini mengoptimumkan pekarangan WordPress anda untuk anda, menjimatkan banyak masa dan memastikan saudara mendapat kelajuan terbaik.

Walaupun agenda Swift itu bagus, abdi mengesyorkan rancangan Turbo jika anda mampu mengeluarkan kecil perbelanjaan. Ini memberi saudara akses ke pelayan Turbo mereka (20X makin pantas daripada pelayan biasa)!

Host web nang sangat disyorkan untuk daerah ini (dan seterusnya!)

Apa nang tidak baik dengan Hosting A2?

 • Andaikan anda tidak bernasib baik, memerlukan kurang masa untuk berhubung dengan pasukan sembang langsung mereka. Visit Web

Apa nan Menjadikan Web Hosting Web nang Baik Di Malaysia?

Pada ajaran pertama, kebanyakan hos web muncul serupa. Tetapi apabila saudara melihat dengan teliti, terdapat perbezaan nang besar antara mereka.

Sekiranya anda seorang pemula, salah esa cara untuk memikirkan hos web saudara adalah sebagai mesin ataupun asas laman web anda. mesti kuat, pantas dengan boleh dipercayai. Oleh akar anda membaca senarai kami, berikut ialah perkara utama yang anda cari:

Kepantasan

Sekiranya saudara mahu laman web saudara dimuat dengan cepat, web host nang baik adalah mustahak. Ini adalah mesin anda, ingat. Abdi mahukan enjin yang pantas! Google menasihatkan bahawa benduan hos web harus menunjukkan penampilan yang baik terhadap Core Web Vital. Bitcatcha, kami mengukur kelajuan benduan dan memberikan skor kepada setiap hos dari + hingga E.

Kelajuan mana khalayak anda berada

Kelajuan abdi berbeza di seluruh dunia. Kenapa? Fasal web host mencari bayu mereka di berbagai cabang dunia. Oleh itu, hos web kalian mungkin sangat pantas Malaysia, tetapi lambat AS. Sekiranya khalayak kalian kebanyakannya berbangsa Malaysia, pilihlah hos web bersama kelajuan pantas di distrik tersebut. Sekiranya khalayak kau global, pilih hos nang memberi respons yang baik di seluruh dunia. Itulah sebabnya investigator kelajuan Bitcatcha menunjukkan kelajuan bayu dari 10 lokasi nang berbeza.

Masa Masa

“Waktu sibuk” diukur bersama peratusan dan ia memberitahu kau seberapa kerap pelayan host web ‘naik’ maupun berfungsi. Anda mahukan hos web dengan uptime tertinggi. Cari sekurang-kurangnya 99.8% ataupun lebih tinggi.

Keselamatan

Cari hos web dengan kelayakan keselamatan yang awet untuk memastikannya selamat berawal peretasan. Khususnya, hos web bersama kemas kini automatik dan pengimbasan perisian hasad bang et sesuai.

Perkhidmatan pelanggan

Sekiranya cawis masalah dengan laman web anda, ada baiknya anda mengetahui bahawa terhidang seseorang yang dapat mendukung anda. Cari hos web dan perkhidmatan pelanggan manusia 24/7/365. Gagar juga pilihan pilihan anda, bersatu hati ada akses telefon, sembang batin (hati) talian, atau sistem tiket.

Sandaran

Host web yang baik akan menyimpan akar automatik laman web anda. Andaikan berlaku.

Penyimpanan dan lebar jalur

Ini dari dasarnya adalah berapa banyak data yang dapat kau simpan di laman web kalian (gambar, kandungan dll) dan berapa banyak lalu lin yang anda dibenarkan. Bertambah banyak biasanya lebih baik, lamun pilih tahap yang bersetuju untuk laman web anda. (iaitu misal anda menjalankan laman web kecil, nir- membayar lebih daripada nan anda perlukan).

Harga

Harga kerap menjadi pertimbangan. Tetapi tak semestinya berpuas hati dengan yang termurah. Ini akibatnya boleh menyebabkan anda makin banyak masalah pada abad akan datang. Pilih definisi yang memberi anda ciri yang anda perlukan (dan kecil ruang untuk berkembang).

Gunakan Penyedia Web Web Hosting Tempatan Maupun Global?

Sekiranya anda mencari web Web Hosting Malaysia, kau mempunyai 2 pilihan.

 1. Pilih host tempatan yang belia dengan pelayan di Malaysia
  (Sesuai untuk: Jerambah web dengan khalayak Malaysia.) Dikau rumah tempatan mungkin menawarkan kelajuan yang lebih cepat untuk khalayak di wilayah anda. Anda juga mungkin memilih bala perkhidmatan pelanggan tempatan.
 2. Pilih host web global nang lebih besar yang merangkumi Malaysia
  (Sesuai untuk: Halaman web Malaysia dengan biasa global.) Ini akan memberi saudara kelajuan tinggi di kira-kira dunia. Anda mungkin hanya menikmati teknologi dan keselamatan yang lebih baik dari syarikat nang lebih besar.

Memahami Evaluasi Kelajuan Bitcatcha

 1. Catatan Kelajuan Di Seluruh Dunia
  Kami gamak menentukan kelajuan setiap host bersama pemeriksa kelajuan pelayan Bitcatcha. mencatat masa tindak balas dari sepuluh lokasi seluruh dunia dan menanda batasan hasilnya terhadap Core Web Fundamental Google. Penarafan ‘A’ sama dengan lebih pantas daripada 210 ms.
 2. Kelajuan Rata-rata di Asia
  Kami telah menggabungkan abad tindak balas host web dari Singapura, Bangalore dan Jepun lokasi paling dekat bersama Malaysia – dan mengira purata. Ini menunjukkan kepada anda seberapa pantas host web bertindak balas untuk khalayak Malaysia.

Apakah Faksi Web Hosting?

Anda dekat mengetahui semua yang buat anda ketahui mengenai web hosting! Nang tinggal hanyalah mempelajari jumlah tentang perbezaan dan susunan jenis perkhidmatan hosting yang ada, dan anda praktikalnya sama dengan seorang pakar yang cerah dalam topik ini.

Ini barangkali kedengaran biasa, teknikal bersama juga membosankan, tetapi percayalah itu benar-benar penting. Sekiranya anda memilih fraksi perkhidmatan hosting yang salah, kalian mungkin tidak akan menyedarinya sehingga belakang hari apabila laman web saudara mula mengambil lalu lintas.

Kemudian, kalian akan menyedari bahawa saudara memerlukan pelbagai jenis benih untuk laman web anda, tetapi sudah terlambat untuk enyah dan anda buntu perlu membayar perkhidmatan yang tak begitu menepati keadilan perdagangan anda.

Mari aku lihat dan lihat pelbagai jenis perkhidmatan Web Hosting web nang ada, jadi anda bukan melakukan kesalahan yang bersetuju seperti yang kita lakukan.

1. Pengacaraan bersama

Pengehosan web yang dikongsi adalah persis seakan-akan apa. Anda akan berkongsi balai pelayan dengan sekumpulan pelanggan lain di pelayan nan sama, dengan sumber nang dibahagi sama rata antara semua orang.

Sejauh ini, ini merupakan jenis hosting web abdi yang paling disyorkan, akar bagus untuk kegunaan umum, bersama berkinerja sangat baik umpama anda mencari jenama nang boleh dipercayai yang enggak masuk akal daripada pengguna yang salah.

Ia ringkas, enggak rumit, sesuai untuk pemasa baru yang berfikir untuk mencuba membina pekarangan web. Sebilangan besar dari mereka juga sangat berpatutan, yang selalu menjadi kelebihan batin (hati) buku-buku kami.

Satu-satunya dilema dengan hosting web yang dikongsi ialah pengguna barbar mungkin (sengaja atau tidak) mengambil bang et banyak sumber, menyebabkan kelambatan bagi semua orang yang berkongsi abdi yang sama.

Selengkapnya:  Swift Hosting 5 Petua Untuk Pemula

Namun, ajak yang disebutkan sebelumnya, pilih jenama yang boleh dipercayai nang tidak masuk akal bermula pengguna mereka (seperti Hostinger), dan anda akan baik-baik saja!

2. Cloud hosting

Walaupun web hosting dengan mengehoskan banyak laman web dari satu pelayan, dengan hosting web awan, pekarangan web anda akan daim di beberapa pelayan sekumpulan pelayan, tepatnya, awan.

Ini bermaksud bahawa fasilitator secara harfiah dapat memilih bayu lain untuk memuatkan pekarangan web anda dari, misal yang tertentu dalam faktor tertekan atau menghadapi dilema prestasi, yang memastikan kelajuan memuatkan laman web yang stabil, konsisten!

Pengguna pukul rata meningkatkan dari hosting bersama ke hosting cloud akan datang mereka merasakan bahawa laman web mereka telah melebihi benih yang disediakan oleh hosting web bersama.

Bagaimana anda tahu jika sudah v ada masanya untuk meningkatkan?

Nah, andaikata anda diperuntukkan lebar barut selalu habis kerana dahulu lintas yang padat, alias jika penyedia hosting web kau terus mengeluh dan MEMBERITAHU kau melakukannya, maka sudah datang masanya untuk menaik taraf.

Selain arti kelajuan yang jelas, hosting web awan menyediakan pengguna dengan lebih banyak ciri daripada hosting bersama, seperti beban seimbang, keselamatan nan lebih baik dan kemudahan skalabiliti.

Walau bagaimanapun, kelemahan merupakan harga. Perkara-perkara baik lain menjadi murah, dan hosting web mega tidak salah, bagus.

3. Pengehosan VPS

Pelayan VPS, alias dikenali sebagai Virtual Private Servers, kasatmata serupa dengan hosting awan di atas.

Perbezaan asas antara keduanya adalah bahawa temporer ant. baka cloud hosting menggunakan kira-kira mesin yang berbeza cloud, hosting VPS atas satu pelayan fizikal nang besar yang kemudiannya dipartisi menjadi kaum pelayan yang berbeza.

Setiap bahagian ini berfungsi bagai pelayan khusus dengan sumbernya sendiri, lamun pada skala yang panjang lebih besar daripada nan disediakan oleh pelayan hosting bersama.

Lebih acap dan sangat dipercayai berbanding dengan pelayan hosting yang dikongsi, hosting VPS rata-rata sangat disesuaikan, mudah ditingkatkan, dan partisi dapat dikonfigurasikan namun anda ingin memenuhi dorongan anda.

Oleh kerana setiap partisi berfungsi sebagai bayu khusus, anda akan menikmati privasi dan keselamatan yang lebih besar – anda tidak demi risau tentang penggabungan sumber, lonjakan di depan lintas atau pelanggaran privasi berawal pengguna lain.

Sekiranya kau mengalami lonjakan lalu rute yang tinggi di halaman web e-niaga anda, alias jika laman web nang anda jalankan sangat berat, kau harus mempertimbangkan untuk menaik gradasi ke akaun VPS bermula pelayan hosting bersama anda.

Anda bagi membayar lebih banyak, namun secara peribadi kami merasakan bahawa kerosakan berawal dompet itu sebenarnya bernilai pertukaran prestasi, kestabilan, keselamatan dengan sumber daya.

4. Pengacaraan khas

Bagi kalian yang mencari kawalan berjebah terhadap pelayan anda, alias jika anda hanya punya poket dalam dan tak suka berkongsi, anda agaknya ingin melihat rancangan hosting khusus.

Dengan hosting web khusus, kalian akan menyewa keseluruhan abdi dengan SEMUA sumbernya, distingtif untuk anda atau perniagaan anda. Itu sama dengan menempah keseluruhan restoran ataupun panggung wayang, hanya demi tarikh.

Lebih baik pastikan warsa itu berbaloi!

Sangat akur untuk perusahaan besar alias laman web yang berhasil dengan lalu lintas koran yang tinggi secara konsisten, pengguna web hosting yang berdedikasi bakal mempunyai akses penuh pelayan, dengan kemampuan bagi mengkonfigurasinya untuk menyokong jumlah lalu lintas web nan diperlukan untuk memastikan laman web tetap berjalan.

Kegunaannya termasuk becus memasang sistem operasi preferensi untuk pelayan web, maupun menjalankan utiliti yang meningkatkan kinerja seperti sistem cache balkon lanjutan yang memerlukan perkakasan bayu khusus yang hanya bisa disediakan oleh pelayan khusus.

Dengan kelajuan, kebolehpercayaan, asal daya yang paling unggul, dengan yang paling penting, penyesuaian, mereka pukul rata digunakan untuk menyokong adegan lalu lintas yang bang et tinggi untuk laman web e-dagang, media, maupun penerbitan.

Namun, bersiaplah perlu membiasakan buah pinggang saudara dengan pasaran gelap perlu membayar perkhidmatannya. Web Hosting nan berdedikasi tidak murah bersama semestinya, memandangkan anda benar-benar menyewa keseluruhan pelayan buat diri anda sendiri.

Ia agaknya datang dengan perbelanjaan nang tidak dijangka juga, seakan-akan pelesenan untuk perisian nan diperlukan untuk menjalankan pelayan, seakan-akan Windows, atau mungkin hanya cPanel.

5. Hosting WordPress terurus

Hosting WordPress nan diuruskan hanyalah lebah… hosting jerambah web WordPress.

Sekiranya anda menjalankan laman web perusahaan berdasarkan WordPress (dan umpama dompet anda cukup dalam), beta selalu mengesyorkan menggunakan perkhidmatan hosting WordPress nan dikendalikan.

Ia mempunyai beberapa kelebihan WordPress Hosting, tetapi diuruskan!

Baiklah, saya sedar bahawa lain banyak cakap. Mari daku huraikan.

Pertama, Hosting WordPress Terurus tak jauh berbeza dengan hosting dan biasa, kecuali anda akan dapat menikmati semua guna dan tidak ada kekurangannya sentiasa pantas, disandarkan, dengan dijamin selamat!

Yang harus anda lakukan adalah menyiapkan penyediaan awal, dan kerana ia dikendalikan secara harfiah, anda hanya boleh menendang dengan minum koktel sementara beberapa pakar berusaha untuk memastikan halaman web anda terus diminyaki bersama berjalan lancar.

Anda enggak perlu risau tentang cegak kini WordPress kerana mereka mau menguruskannya untuk anda. Dilema keselamatan dilupakan kerana, mereka bakal menguruskan semua kemas masa ini keselamatan anda. Anda lain perlu tidur lama asal mengoptimumkan laman web kau kerana… diuruskan!

Sekiranya ada yang tidak kena, non panik – perkhidmatan ini umumnya mempunyai pakar WordPress p bagaikan sokongan untuk menyelesaikan hanya kerana… berjaya!

Anda mendapat idea sekarang.

Satu-satunya catatan mengenai hosting WordPress yang diuruskan ialah anda boleh jadi tidak dapat memasang plugin nan anda mahukan, dan ini kira merosakkan dompet ol.

Jenis Web Hosting Mana Yang Terbaik Untuk Anda?

Oleh itu, ana telah membahas bagaimana menentukan perkhidmatan hosting web nang baik, jenis hosting web nang ada, dan faedah memilih fasilitator dengan pusat data berhampiran ataupun di Malaysia.

Sebelum kalian menyombongkan diri kepada kaum rakan anda mengenai kepakaran gres anda dalam hosting web, biarkan pron aku membantu menghentikan anda sana, kerana kami lagi belum membincangkan jenis hosting web yang sesuai untuk laman web ANDA.

Pertama, kau perlu mengetahui jenis halaman web yang ingin kau bina. Dengan berbuat demikian, saudara akan mengetahui jenis keunikan yang anda perlukan, kaum sumber yang diperlukan, dan semua tambahan kecil nang diperlukan untuk menjalankan halaman web anda.

Tentukan asese ada laman web nang anda mahukan akan menjadi:

• Blog profesional

Nampaknya kalian sedang berusaha membina ciri-ciri untuk diri anda nafsi dalam blog khas. Boleh jadi anda ingin menjana nafkah dari blog melalui pemasaran gabungan. Bisa jadi semua yang anda mahu buat ialah memulakan blog bagi membuang sampah selebriti nan paling anda benci.

Awasi penyedia hosting web dengan amal WordPress khusus, pemasangan WordPress klik, pengoptimuman laman WordPress, dengan apa sahaja yang berkaitan dan WordPress.

Sekiranya anda cita-cita pergi dengan BESAR dan blog anda, hosting WordPress yang diuruskan akan sangat amanah untuk anda, seperti Kinsta; misal anda hanya ingin membina blog mudah, fasilitator hosting bersama yang dioptimumkan demi WordPress akan berfungsi dengan baik, seperti Hostinger.

Selengkapnya:  Hosting Murah 5 Petua Untuk Pemula

• Kedai tempat talian

E-commerce adalah kemarahan musim ini, dan anda mendapat barang yang sempurna yang bakal merevolusikan kehidupan seperti yang kita ketahui! Mulakan depo dalam talian dan pagi buta anda mengetahuinya, BAM, hartawan segera!

Anda ingin mempertimbangkan perkhidmatan hosting web nan boleh dipercayai dengan keselamatan tambahan, penyepaduan pembayaran dan perkhidmatan seperti PayPal, perisian bakul belanja, dan sebagainya. Nang paling penting, laman web eCommerce anda mesti cepat!

Bergantung dari lalu lintas yang anda harapkan, penyedia hosting web bersama yang baik seperti Kinsta harus dapat memenuhi semua kebutuhan anda – sebenarnya, Kinsta ialah salah satu pilihan ana untuk hosting web eCommerce terbaik!

• Portfolio digital

Oleh itu, kalian menghasilkan karya yang asing biasa. Jadi apa? Beberapa orang tahu bahawa saudara bukan profesional sejati batin (hati) kraf anda melainkan saudara mempunyai portfolio digital demi perniagaan anda, sama terhidang dalam bidang fotografi, muzik, kerja kayu, atau meniru.

Fikirkan hal seperti sama ada fasilitator mempunyai ruang yang cukup untuk anda menjadi kamu rumah semua kerja anda. Apakala kita bercakap mengenai benda seperti videografi, anda hirau bahawa sumber daya mau menjadi besar, terutamanya berkaitan dengan storan dan lebar jalur.

Perkhidmatan web hosting bersama seperti A2 Hosting bersama storan tanpa had Dengan lebar jalur semestinya benar di lorong anda!

• Laman web peribadi

Sebilangan orang cuma mahu membina laman web peribadi buat menghiburkan rakan, atau perlu menerbitkan kenangan berharga mereka nir- bergantung pada platform corong sosial tertentu yang memakan privasi saudara untuk sarapan.

Sekiranya itu anda, itu benar-benar hebat. Anda mahukan penyedia yang mempunyai persediaan nang mudah, murah, namun abadi menyediakan anda semua benih dan sokongan yang kau perlukan.

Tidak perlu menyaksikan lebih jauh daripada hosting dengan yang ditawarkan oleh Hostinger ataupun HostPapa. Mereka juga punya pembangun laman web kickass yang sangat mudah digunakan!

• Badan awam atau swasta

Ingin mengumpulkan anak yang berpikiran sama perlu membincangkan semua perkara bawah cahaya matahari akan halnya minat kegemaran anda? Reddit enggak cukup untuk anda?

Bina forum! Kau mesti menjemput rakan-rakan dan meminta mereka menyeret rakan mereka perlu membincangkan topik mengenai motosikal, berkebun, projek DIY, ataupun apa sahaja yang datang ke dalam noggin anda.

Cari penyedia hosting yang membolehkan kalian menaik taraf pelan atau membeli sumber secara berasingan bermula masa akan datang. Forum boleh bermula dengan kecil, tetapi mereka boleh berkembang bersama pesat jika mereka mendapat kebisaan tarikan, jadi sebaiknya kerekau perkhidmatan hosting web yang dapat memenuhi permintaan tersebut dan terus menjadikan forum anda sentiasa aktif!

Anda boleh memulakan dengan hosting web bersama, namun mungkin menginginkan pilihan perlu meningkatkan ke hosting cloud VPS di masa depan – Hostinger juga menawarkan hosting VPS bahenol untuk itu.

Oleh itu, faksi web hosting yang ideal untuk anda?

Sejujurnya, pron aku tidak mempunyai jawapan buat itu. Setiap perkhidmatan ini punya tujuan yang berbeda, dan sebenarnya tidak ada perkhidmatan hosting web nang “terbaik”, hanya yang berfungsi makin baik untuk perniagaan alias laman web anda.

Bagi mereka nang baru memulakan atau mencari alternatif yang berpatutan untuk menjadi engkau rumah laman web anda, kalian tidak boleh salah dengan rancangan hosting web bersama. Pastikan perkhidmatan ini dilengkapi dengan ciri baik, sokongan berpengetahuan, bersama mampu menangani lalu lintas yang anda harapkan perlu laman web anda.
Soalan Lazim

Bolehkah diriku menghoskan laman web daku secara percuma?

Ya. Terdapat banyak perkhidmatan hosting web cuma-cuma yang dapat anda gunakan demi laman web anda. Namun, mereka v ada dengan sekatan prestasi dan iklan yang dipaparkan laman web anda (yang bukan dapat Anda kendalikan). Apabila anda ingin benar-benar membina awal lintas dan menjana gaji melalui laman web anda, ana sangat menyarankan agar lain menggunakan perkhidmatan percuma ini.

Bolehkah daku menghoskan laman web saya sendiri?

Sekiranya anda mempunyai perisian, perkakasan dan kepakaran teknikal abdi yang betul, ya saudara boleh. Walaupun prestasi halaman web anda kemungkinan besar tidak boleh dipercayai ajak yang dihoskan di perkhidmatan hosting web profesional. Menghosting halaman web anda sendiri rata-rata tidak sepadan dengan pemakai biasa, dan anda akan lebih baik hanya menghoskan jerambah web anda melalui syarikat hosting web.

Berapakah asrama untuk menghoskan laman web?

Pengehosan web dengan boleh berharga dari melulu RM36 hingga lebih dari seribu ringgit setiap hari – tidak termasuk lingkungan dan SSL. Domain umumnya akan menelan belanja beberapa RM40 setahun, sementara SSL boleh menelan belanja mulai bermula RM30 hingga RM10,000 setahun. Ini dapat menampung balai yang agak tinggi, jadi kami sangat mengesyorkan perkhidmatan hosting web nan penuh dengan nilai dengan menawarkan domain percuma dan SSL – seperti Hostinger.

Apakah perkhidmatan hosting web nan termurah dan terbaik?

Hostinger sama dengan web hosting terbaik nang anda dapat dengan anggaran. Bersama hanya RM8.09 sebulan (dengan acara 48 bulan mereka), kalian akan menikmati domain dan SSL percuma, lebar baris tanpa had, SSD 20GB lebih daripada cukup demi laman web kecil maupun peribadi.

Hosting mana yang terbaik untuk laman web?

Cari acuh tujuan laman web anda, bersama cari tahu jenis web hosting nang terbaik untuk memenuhi desakan tersebut. Secara amnya, bagi perniagaan kecil atau halaman web peribadi, hosting web dengan harus cukup untuk merangkumi beberapa asas. Sekiranya untuk halaman web besar hingga sederhana, benar-benar baik tidak murah cari sesuatu yang memberi anda lebih banyak sumber seperti hosting VPS.

Apakah hosting ideal untuk WordPress?

Kinsta pastinya sama dengan salah satu hos web WordPress terurus nan terbaik di pasaran. dikuasakan oleh platform Google Cloud dengan menawarkan kelajuan dan akomodasi premium yang hebat buat WordPress. Sekiranya anda punya anggaran, Bluehost adalah hos yang lebih murah yang secara rasmi disokong atas WordPress, walaupun tidak berkecukupan dengan ciri atau pantas.

Adakah GoDaddy makin baik daripada Bluehost?

Sekiranya saudara membina laman web WordPress yang mensasarkan AS, Bluehost bakal menjadi pilihan web hosting pilihan. Apakala laman web bukan WordPress dan khalayak global, lebih tepercaya memilih GoDaddy. Perhatikan bahawa Hostinger bakal menjadi pilihan yang amanah untuk kedua-duanya, kerana mempunyai pusat data 7 wilayah yang berbeza bersama mempunyai asas pengetahuan bimbingan WordPress yang berguna buat memulakan anda.

Itulah artikel mengenai Web Hosting 5 Petua Untuk Pemula, mudah-mudahan anda semua dapat memilih mana yang terbaik. Jangan lupa berkongsi bersama rakan dan family.

Leave a Reply

Your email address will not be published.