Malaysia Web Hosting 5 Petua Untuk Pemula

Posted on

Malaysia Web Hosting 5 Petua Untuk Pemula, Pengehosan web ideal untuk laman web Malaysia sama dengan pantas, boleh dipercayai, dan mempunyai banyak ciri bersama harga yang pantas. Kalian tidak perlu memecah bank perlu membina laman web berprestasi hebat, mana pun khalayak bulan-bulanan anda berada.

Malaysia Web Hosting

Host web 1 kami untuk Malaysia bergerak ke Hostinger – bersama kelajuan hebat dan arti yang sangat berpatutan, kau tidak boleh salah dengan mereka!

Setelah membeli 30+ jenama hosting web, kami gamak menyiapkan laman web ujian dan mencatat data kinerja mereka (iaitu kelajuan masa pelayan) selama bertahun-tahun. Musim ini, kami telah menyenarai dekat Malaysia Web Hosting paling besar untuk Malaysia, dengan kelajuan pantas, andaikata operasi yang padat, dan sokongan hebat – melulu dengan harga yang berpatutan.

Contents hide

1. Datang bahagian atas senarai Malaysia Web Hosting adalah Hostinger.

Malaysia Web Hosting

Mereka merupakan salah satu syarikat hosting web terpantas luar sana, tidak gamak di mana pelanggan saudara berada. Rata-rata mereka seluruh dunia (diambil berawal pusat data Singapura mereka) memberi mereka + yang kuat, dengan mereka telah mencetak ms di Asia.
Bahagian terbaiknya adalah, Singapura, Hostinger memperoleh angka 3 ms yang asing biasa yang bermaksud bahawa nasabah anda di Malaysia doang akan mengalami masa balas mereka yang pantas!

Dengan storan SSD, terbuka jalur tanpa had, dengan e-mel, anda tidak bagi risau untuk membayar kian banyak sumber yang barangkali anda perlukan. Anda doang akan tenang dengan garansi 99.9% uptime mereka, dengan anda akan menjimatkan kian banyak lagi kerana mereka menawarkan nama domain percuma kepada anda.

Sokongan pelanggan mereka merupakan salah satu yang ideal yang kami alami, melayani bertambah dari 20 negara berarti (maksud) bahasa ibunda mereka. Justru mereka mempunyai rancangan demi menambah lebih banyak!

Dan apa juga yang hebat? Semua ini asal dengan harga yang benar berpatutan. Harga pengenalan Hostinger ialah yang paling rendah pasaran, menjadikannya tuan gedung paling bernilai untuk wang, menurut pendapat kami.

Apa yang tidak baik dengan Hostinger?

 • Bukan ada sandaran harian, hanya anda memilih rancangan Web Hosting Ekonomi mereka.
 • Seterusnya adalah Kinsta hos WordPress terurus nang sudah ada sejak 2013. Visit Web

2. Kinsta

Malaysia Web Hosting

Kinsta mencetak + yang mengagumkan buat kelajuan global, dengan rerata 117 ms! Walaupun dihoskan dari pusat data Iowa mereka, kelajuan rata-rata Asia mereka adalah 182.7 – sama sekali enggak buruk.

Lagipun, kekuatan terbesar Kinsta merupakan kekuatannya berdasarkan Tahap Premium Google Cloud. Ini membolehkan pemakai memanfaatkan tahap prestasi, kelajuan dengan keselamatan tertinggi.

Tambahkan itu 24 pusat data Kinsta nang luas dan ia ialah kombo yang berjaya! Bibit data mereka melebihi host ganjil dalam senarai ini, nan bermaksud anda akan dilindungi mana sahaja khalayak kau berada. Sekiranya khalayak kalian berada di Malaysia, pron aku mengesyorkan untuk menghoskan pekarangan web anda dari bibit data Kinsta Singapura perlu menikmati kelajuan terbaik.

Apa juga yang hebat mengenai anggun bina awan Kinsta? Pekarangan web anda bukan biasa akan terus bertahan bersama lonjakan trafik yang akbar (lihat jaminan uptime 99.9% nang disokong SLA mereka). Tetapi Kinsta juga sangat diskalakan dan membolehkan anda meningkatkan jadwal dengan lancar sekiranya saudara memerlukan lebih banyak belalak jalur.

Semua ini menjadikan Kinsta asese untuk laman web WordPress nan lebih besar atau merekah pesat.

Apa yang tak baik dengan Kinsta?

• Bercak harga premium yang lebih banyak.
• Hanya boleh menghoskan pekarangan web WordPress. Visit Web

3. HostPapa

Malaysia Web Hosting

Seterusnya batin (hati) senarai kami adalah HostPapa syarikat milik bebas nan berpusat di Toronto.
HostPapa menjaringkan + untuk kelajuan normal mereka yang tinggi dunia iaitu 130.4 ms. berfungsi dengan baik AS dan Kanada mana 2 pelayannya berpusat. Namun, kelajuan Asia rerata adalah 171 ms.
Selain kepantasan, benda yang kami sukai tentang hal HostPapa adalah antara muka yang mesra pengguna. Kenapa? Fasal mereka masih menggunakan cPanel!

cPanel eminen sebagai salah satu gawai pengurusan web hosting optimal dan paling popular pasaran. Dengan antara muka visual dan ciri-ciri berguna seperti pemasang 1 fraksi yang disukai Softaculous, cPanel mempermudah dimensi yang paling kompleks tentang hal pengurusan akaun hosting. Justru untuk jumlah pemula!

Namun, mulai cPanel menaikkan harganya mulai tahun 2020, kami kira melihat banyak host web menjatuhkannya sepenuhnya dengan mencari alternatif yang kian murah. Bukan HostPapa sekalipun. Andaikata anda sudah selesa bersama-sama cPanel, HostPapa mungkin adalah pilihan yang bagus buat anda.

Apa yang tak baik dengan HostPapa?

• Akar data hanya di AS, Kanada, dengan Amsterdam. Visit Web

4. Exabytes MY

Malaysia Web Hosting

Exabytes adalah hos domestik tempatan tertinggi kami. Berpusat wilayah Malaysia, ia mendapat atribut tinggi untuk kelajuan tempatan. Benar-benar sesuai jika anda mahukan hos web yang pantas dan berpatutan buat penonton Asia.
Ia menawarkan apabila operasi 99.5%, yang enggak setinggi yang biasa pron aku sarankan, tetapi tetap terhormat.

Exabytes dioptimumkan bagi WordPress dan mempunyai pemasangan bang et klik, memudahkan para kelana baru.

Apa yang tak baik dengan Exabytes?

• Cagar masa lebih rendah ketimbang penanda aras 99.8% kami.
• Bukan secepat global. Visit Web

Selengkapnya:  Jimat Hosting Login 5 Petua Untuk Pemula

5. A2 Hosting

Malaysia Web Hosting

Host web nang mesra alam, dengan kecepatan nang sangat tinggi di Asia (berkat bibit data Singapura) dan banyak ciri kualiti hidup, benar-benar menggegarkan dunia ana ketika kita menguji kelajuan mereka.

Andaikan anda ingin melayani nasabah di sekitar wilayah Asia Tenggara, sebenarnya adalah salah eka hos web terbaik yang boleh anda dapatkan ms ping dari Singapura!).
Walau bagaimanapun, misal anda memutuskan untuk menyasarkan khalayak yang lebih global, saudara boleh melakukannya tanpa bimbang; Rerata kelajuan A2 173.2 di seluruh dunia akan memastikan kelajuan memuatkan yang pantas untuk laman web anda, mana sahaja pelanggan korban anda berada.

Pelan Swift v ada dengan senarai ciri pertambahan kelajuan mewah seperti storan SSD, PHP7 dan aplikasi WordPress A2 Optimized intoleran mereka. Aplikasi ini mengoptimumkan halaman WordPress anda untuk anda, menjimatkan berjibun masa dan memastikan kau mendapat kelajuan terbaik.

Walaupun daftar Swift itu bagus, pron aku mengesyorkan rancangan Turbo misal anda mampu mengeluarkan minim perbelanjaan. Ini memberi saudara akses ke pelayan Turbo mereka (20X makin pantas daripada pelayan biasa)!

Host web nan sangat disyorkan untuk daerah ini (dan seterusnya!)

Apa yang tidak baik dengan Hosting A2?

 • Andaikan anda tidak bernasib baik, memerlukan cekak masa untuk berhubung dengan pasukan sembang langsung mereka. Visit Web

Apa nang Menjadikan Malaysia Web Hosting Web nang Baik Di Malaysia?

Pada ideologi pertama, kebanyakan hos web hidup serupa. Tetapi apabila saudara melihat dengan teliti, terdapat perbezaan nan besar antara mereka.

Sekiranya kau seorang pemula, salah esa cara untuk memikirkan hos web anda adalah sebagai mesin ataupun asas laman web anda. mesti kuat, pantas dan boleh dipercayai. Oleh fasal anda membaca senarai kami, berikut merupakan perkara utama yang kalian cari:

Kepantasan

Sekiranya kalian mahu laman web kau dimuat dengan cepat, web host nan baik adalah mustahak. Ini sama dengan mesin anda, ingat. Abdi mahukan enjin yang pantas! Google menasihatkan bahawa benduan hos web harus menunjukkan prestasi yang baik terhadap Core Web Vital. Bitcatcha, kami mengukur kelajuan budak dan memberikan skor pada setiap hos dari + hingga E.

Kelajuan mana khalayak anda berada

Kelajuan abdi berbeza di seluruh dunia. Kenapa? Akar web host mencari abdi mereka di berbagai cabang dunia. Oleh itu, hos web anda mungkin sangat pantas Malaysia, tetapi lambat AS. Sekiranya khalayak saudara kebanyakannya berbangsa Malaysia, pilihlah hos web bersama kelajuan pantas di area tersebut. Sekiranya khalayak kalian global, pilih hos nang memberi respons yang baik di seluruh dunia. Itulah sebabnya interogator kelajuan Bitcatcha menunjukkan kelajuan bayu dari 10 lokasi yang berbeza.

Masa Masa

“Waktu sibuk” diukur dengan peratusan dan ia memberitahu saudara seberapa kerap pelayan host web ‘naik’ alias berfungsi. Anda mahukan hos web dengan uptime tertinggi. Cari sekurang-kurangnya 99.8% alias lebih tinggi.

Keselamatan

Cari hos web dengan kelayakan keselamatan yang abadi untuk memastikannya selamat bermula peretasan. Khususnya, hos web dengan kemas kini automatik bersama pengimbasan perisian hasad amat sesuai.

Perkhidmatan pelanggan

Sekiranya ada masalah dengan laman web anda, cawis baiknya anda mengetahui bahawa ada seseorang yang dapat kondusif anda. Cari hos web bersama perkhidmatan pelanggan manusia 24/7/365. Geledah juga pilihan pilihan anda, akur ada akses telefon, sembang batin (hati) talian, atau sistem tiket.

Sandaran

Host web nan baik akan menyimpan akar automatik laman web anda. Andaikan berlaku.

Penyimpanan dengan lebar jalur

Ini dari dasarnya adalah berapa berjebah data yang dapat kalian simpan di laman web kau (gambar, kandungan dll) dengan berapa banyak lalu rute yang anda dibenarkan. Makin banyak biasanya lebih baik, tetapi pilih tahap yang bersatu hati untuk laman web anda. (iaitu umpama anda menjalankan laman web kecil, jangan membayar lebih daripada yang anda perlukan).

Harga

Harga acap menjadi pertimbangan. Tetapi bukan semestinya berpuas hati dengan yang termurah. Ini hasilnya boleh menyebabkan anda bertambah banyak masalah pada era akan datang. Pilih definisi yang memberi anda ciri yang anda perlukan (dan kecil ruang untuk berkembang).

Gunakan Fasilitator Web Malaysia Web Hosting Tempatan Alias Global?

Sekiranya anda mencari web Malaysia Web Hosting Malaysia, anda mempunyai 2 pilihan.

 1. Seleksi host tempatan yang belia dengan pelayan di Malaysia
  (Sesuai untuk: Pekarangan web dengan khalayak Malaysia.) Dikau rumah tempatan mungkin menawarkan kelajuan yang lebih cepat untuk awam di wilayah anda. Kau juga mungkin memilih angkatan perkhidmatan pelanggan tempatan.
 2. Seleksi host web global yang lebih besar yang merangkumi Malaysia
  (Sesuai untuk: Pekarangan web Malaysia dengan kebanyakan global.) Ini akan memberi anda kelajuan tinggi di beberapa dunia. Anda mungkin jua menikmati teknologi dan keselamatan yang lebih baik dari syarikat nan lebih besar.

Memahami Penilaian Kelajuan Bitcatcha

 1. Penilaian Kelajuan Di Seluruh Dunia
  Kami n duga menentukan kelajuan setiap host bersama-sama pemeriksa kelajuan pelayan Bitcatcha. mencatat masa tindak balas dari sepuluh lokasi seluruh dunia dan menanda bedengan hasilnya terhadap Core Web Kardinal Google. Penarafan ‘A’ ialah lebih pantas daripada 210 ms.
 2. Kelajuan Rerata di Asia
  Kami telah menggabungkan era tindak balas host web bermula Singapura, Bangalore dan Jepun lokasi paling dekat dengan Malaysia – dan mengira purata. Ini menunjukkan pada anda seberapa pantas host web bertindak balas untuk khalayak Malaysia.

Apakah Bagian Web Hosting?

Anda damping mengetahui semua yang buat anda ketahui mengenai web hosting! Nan tinggal hanyalah mempelajari kira-kira tentang perbezaan dan gradasi jenis perkhidmatan hosting nang ada, dan anda praktikalnya merupakan seorang pakar yang cerah dalam topik ini.

Ini agaknya kedengaran biasa, teknikal dengan juga membosankan, tetapi percayalah itu amat penting. Sekiranya anda memilih blok perkhidmatan hosting yang salah, kau mungkin tidak akan menyedarinya sehingga akan datang apabila laman web anda mula mengambil lalu lintas.

Kemudian, kau akan menyedari bahawa saudara memerlukan pelbagai jenis benih untuk laman web anda, lamun sudah terlambat untuk angkat kaki dan anda buntu perlu membayar perkhidmatan yang lain begitu menepati keadilan perniagaan anda.

Mari saya lihat dan lihat beraneka jenis perkhidmatan Malaysia Web Hosting web yang ada, jadi anda bukan melakukan kesalahan yang bersatu hati seperti yang kita lakukan.

1. Pengacaraan bersama

Pengehosan web nang dikongsi adalah persis seolah-olah apa. Anda akan berkongsi aula pelayan dengan sekumpulan pengguna lain di pelayan nan sama, dengan sumber nan dibahagi sama rata antara semua orang.

Sejauh ini, ini sama dengan jenis hosting web ana yang paling disyorkan, fasal bagus untuk kegunaan umum, bersama berkinerja sangat baik umpama anda mencari jenama yang boleh dipercayai yang enggak masuk akal daripada pemakai yang salah.

Ia ringkas, enggak rumit, sesuai untuk pemasa baru yang berfikir untuk mencuba membina jerambah web. Sebilangan besar mulai mereka juga sangat berpatutan, yang selalu menjadi kelebihan analitis buku-buku kami.

Satu-satunya masalah dengan hosting web nan dikongsi ialah pengguna barbar mungkin (sengaja atau tidak) mengambil benar banyak sumber, menyebabkan kelambatan n alokasi semua orang yang berkongsi abdi yang sama.

Selengkapnya:  Hosting Murah Unlimited 5 Petua Untuk Pemula

Namun, seolah-olah yang disebutkan sebelumnya, pilih jenama yang boleh dipercayai nan tidak masuk akal dari pengguna mereka (seperti Hostinger), dengan anda akan baik-baik saja!

2. Cloud hosting

Walaupun web hosting dengan mengehoskan banyak laman web dari satu pelayan, dengan hosting web awan, laman web anda akan abadi di beberapa pelayan sekumpulan pelayan, tepatnya, awan.

Ini bermaksud bahawa penyedia secara harfiah dapat memilih benduan lain untuk memuatkan laman web anda dari, jika yang tertentu dalam anasir tertekan atau menghadapi buah simalakama prestasi, yang memastikan kelajuan memuatkan halaman web yang stabil, konsisten!

Pengguna biasanya meningkatkan dari hosting bersama ke hosting cloud akan datang mereka merasakan bahawa laman web mereka telah melebihi benih yang disediakan oleh hosting web bersama.

Bagaimana saudara tahu jika sudah v ada masanya untuk meningkatkan?

Nah, andaikan anda diperuntukkan lebar barik selalu habis kerana berlalu lintas yang padat, ataupun jika penyedia hosting web anda terus mengeluh dan MEMBERITAHU kalian melakukannya, maka sudah asal masanya untuk menaik taraf.

Selain guna kelajuan yang jelas, hosting web mega menyediakan pengguna dengan kian banyak ciri daripada hosting bersama, seakan-akan beban seimbang, keselamatan yang lebih baik dan fasilitas skalabiliti.

Walau bagaimanapun, kelemahan merupakan harga. Perkara-perkara baik lain menjadi murah, dan hosting web awan tidak salah, bagus.

3. Pengehosan VPS

Pelayan VPS, ataupun dikenali sebagai Virtual Private Servers, faktual serupa dengan hosting mega di atas.

Perbezaan dasar antara keduanya adalah bahawa sementara cloud hosting menggunakan beberapa mesin yang berbeza cloud, hosting VPS dengan satu pelayan fizikal nang besar yang kemudiannya dipartisi menjadi kira-kira pelayan yang berbeza.

Setiap bahagian ini berfungsi bagai pelayan khusus dengan sumbernya sendiri, tetapi pada skala yang berjarak lebih besar daripada yang disediakan oleh pelayan hosting bersama.

Lebih bangat dan sangat dipercayai berbanding bersama pelayan hosting yang dikongsi, hosting VPS umumnya sangat disesuaikan, mudah ditingkatkan, dengan partisi dapat dikonfigurasikan namun anda ingin memenuhi kebutuhan anda.

Oleh kerana saban partisi berfungsi sebagai abdi khusus, anda akan menikmati privasi dengan keselamatan yang lebih agung – anda tidak bagi risau tentang penggabungan sumber, lonjakan di depan lintas atau pelanggaran privasi mulai pengguna lain.

Sekiranya kau mengalami lonjakan lalu trayek yang tinggi di pekarangan web e-niaga anda, alias jika laman web nang anda jalankan sangat berat, saudara harus mempertimbangkan untuk menaik bagian ke akaun VPS dari pelayan hosting bersama anda.

Anda buat membayar lebih banyak, lamun secara peribadi kami merasakan bahawa kerosakan mulai dompet itu sebenarnya konstruktif pertukaran prestasi, kestabilan, keselamatan bersama sumber daya.

4. Pengacaraan khas

Bagi kalian yang mencari kawalan berjibun terhadap pelayan anda, ataupun jika anda hanya punya poket dalam dan bukan suka berkongsi, anda agaknya ingin melihat rancangan hosting khusus.

Dengan hosting web khusus, kalian akan menyewa keseluruhan budak dengan SEMUA sumbernya, distingtif untuk anda atau perdagangan anda. Itu sama bersama menempah keseluruhan restoran atau panggung wayang, hanya bagi tarikh.

Lebih baik pastikan tarikh itu berbaloi!

Sangat bersetuju untuk perusahaan besar ataupun laman web yang berhasil dengan lalu lintas surat kabar yang tinggi secara konsisten, nasabah web hosting yang berdedikasi akan mempunyai akses penuh pelayan, dengan kemampuan bagi mengkonfigurasinya untuk menyokong kaum lalu lintas web yang diperlukan untuk memastikan jerambah web tetap berjalan.

Kegunaannya termasuk bisa memasang sistem operasi opsi untuk pelayan web, maupun menjalankan utiliti yang meningkatkan penampilan seperti sistem cache balkon lanjutan yang memerlukan perkakasan abdi khusus yang hanya bisa disediakan oleh pelayan khusus.

Dengan kelajuan, kebolehpercayaan, akar daya yang paling unggul, bersama yang paling penting, penyesuaian, mereka rata-rata digunakan untuk menyokong bagian lalu lintas yang bang et tinggi untuk laman web e-dagang, media, maupun penerbitan.

Namun, bersiaplah demi membiasakan buah pinggang kau dengan pasaran gelap buat membayar perkhidmatannya. Web Hosting nang berdedikasi tidak murah bersama semestinya, memandangkan anda amat menyewa keseluruhan pelayan perlu diri anda sendiri.

Ia agaknya datang dengan perbelanjaan yang tidak dijangka juga, ajak pelesenan untuk perisian yang diperlukan untuk menjalankan pelayan, ajak Windows, atau mungkin jua cPanel.

5. Hosting WordPress terurus

Hosting WordPress yang diuruskan hanyalah lebah… hosting halaman web WordPress.

Sekiranya kalian menjalankan laman web perusahaan berdasarkan WordPress (dan umpama dompet anda cukup dalam), pron aku selalu mengesyorkan menggunakan perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan.

Ia mempunyai jumlah kelebihan WordPress Hosting, lamun diuruskan!

Baiklah, saya sedar bahawa bukan banyak cakap. Mari aku huraikan.

Pertama, Hosting WordPress Terurus lain jauh berbeza dengan hosting dan biasa, kecuali anda bakal dapat menikmati semua arti dan tidak ada kekurangannya sentiasa pantas, disandarkan, dengan dijamin selamat!

Yang mesti anda lakukan adalah menyiapkan penyediaan awal, dan kerana ia dikendalikan secara harfiah, kalian hanya boleh menendang dengan minum koktel sementara jumlah pakar berusaha untuk memastikan jerambah web anda terus diminyaki dengan berjalan lancar.

Anda tak perlu risau tentang afiat kini WordPress kerana mereka hendak menguruskannya untuk anda. Buah simalakama keselamatan dilupakan kerana, mereka akan menguruskan semua kemas sekarang keselamatan anda. Anda enggak perlu tidur lama mula mengoptimumkan laman web anda kerana… diuruskan!

Sekiranya siap yang tidak kena, jangan panik – perkhidmatan ini umumnya mempunyai pakar WordPress p bagaikan sokongan untuk menyelesaikan melulu kerana… berjaya!

Anda mendapat idea sekarang.

Satu-satunya komentar mengenai hosting WordPress nang diuruskan ialah anda bisa jadi tidak dapat memasang plugin yang anda mahukan, dan ini kira merosakkan dompet ol.

Jenis Web Hosting Mana Yang Terbaik Untuk Anda?

Oleh itu, ana telah membahas bagaimana menentukan perkhidmatan hosting web nang baik, jenis hosting web yang ada, dan faedah memilih fasilitator dengan pusat data berhampiran alias di Malaysia.

Sebelum anda menyombongkan diri kepada kira-kira rakan anda mengenai kepakaran anyar anda dalam hosting web, biarkan ana membantu menghentikan anda sana, kerana kami lagi belum membincangkan jenis hosting web yang sesuai untuk laman web ANDA.

Pertama, saudara perlu mengetahui jenis halaman web yang ingin kau bina. Dengan berbuat demikian, kau akan mengetahui jenis keunikan yang anda perlukan, beberapa sumber yang diperlukan, bersama semua tambahan kecil yang diperlukan untuk menjalankan halaman web anda.

Tentukan bersatu hati ada laman web yang anda mahukan akan menjadi:

• Blog profesional

Nampaknya anda sedang berusaha membina ciri-ciri untuk diri anda badan dalam blog khas. Barangkali anda ingin menjana gaji dari blog melalui pemasaran gabungan. Barangkali semua yang anda mahu kerjakan ialah memulakan blog bagi membuang sampah selebriti yang paling anda benci.

Awasi fasilitator hosting web dengan bantuan WordPress khusus, pemasangan WordPress klik, pengoptimuman laman WordPress, dengan apa sahaja yang berkaitan dengan WordPress.

Sekiranya anda damba pergi dengan BESAR dengan blog anda, hosting WordPress nan diuruskan akan sangat tepercaya untuk anda, seperti Kinsta; andai anda hanya ingin membina blog mudah, penyedia hosting bersama yang dioptimumkan demi WordPress akan berfungsi bersama baik, seperti Hostinger.

Selengkapnya:  Cpanel Hosting Australia 5 Petua Untuk Pemula

• Kedai atas talian

E-commerce adalah kemarahan yaum ini, dan anda mendapat barang yang sempurna yang akan merevolusikan kehidupan seperti yang kita ketahui! Mulakan gardu dalam talian dan awal anda mengetahuinya, BAM, konglomerat segera!

Anda ingin mempertimbangkan perkhidmatan hosting web yang boleh dipercayai dengan keselamatan tambahan, penyepaduan pembayaran dengan perkhidmatan seperti PayPal, perisian besek belanja, dan sebagainya. Yang paling penting, laman web eCommerce kau mesti cepat!

Bergantung berawal lalu lintas yang kau harapkan, penyedia hosting web bersama yang baik seperti Kinsta layak dapat memenuhi semua kebutuhan anda – sebenarnya, Kinsta sama dengan salah satu pilihan ana untuk hosting web eCommerce terbaik!

• Portfolio digital

Oleh itu, anda menghasilkan karya yang luar biasa. Jadi apa? Kaum orang tahu bahawa kau bukan profesional sejati berarti (maksud) kraf anda melainkan kau mempunyai portfolio digital perlu perniagaan anda, sama ada dalam bidang fotografi, muzik, kerja kayu, atau meniru.

Fikirkan kasus seperti sama ada penyedia mempunyai ruang yang memadai untuk anda menjadi dikau rumah semua kerja anda. Apabila kita bercakap mengenai bahan seperti videografi, anda acuh bahawa sumber daya akan menjadi besar, terutamanya berkaitan bersama storan dan lebar jalur.

Perkhidmatan web hosting dengan seperti A2 Hosting bersama storan tanpa had Bersama lebar jalur semestinya adil di lorong anda!

• Pekarangan web peribadi

Sebilangan orang belaka mahu membina laman web peribadi bagi menghiburkan rakan, atau buat menerbitkan kenangan berharga mereka tak bergantung pada platform instrumen sosial tertentu yang memakan privasi kau untuk sarapan.

Sekiranya itu anda, itu amat hebat. Anda mahukan penyedia yang mempunyai persediaan yang mudah, murah, namun daim menyediakan anda semua akar dan sokongan yang saudara perlukan.

Tidak perlu pirsa lebih jauh daripada hosting dengan yang ditawarkan oleh Hostinger atau HostPapa. Mereka juga v memiliki pembangun laman web kickass nang sangat mudah digunakan!

• Balai awam atau swasta

Ingin mengumpulkan bangsa yang berpikiran sama bagi membincangkan semua perkara bawah cahaya matahari tentang hal minat kegemaran anda? Reddit lain cukup untuk anda?

Bina forum! Anda mesti menjemput rakan-rakan dengan meminta mereka menyeret rakan mereka perlu membincangkan topik mengenai motosikal, berkebun, projek DIY, alias apa sahaja yang asal ke dalam noggin anda.

Cari fasilitator hosting yang membolehkan kau menaik taraf pelan ataupun membeli sumber secara berasingan berawal masa akan datang. Forum boleh bermula dengan kecil, namun mereka boleh berkembang dan pesat jika mereka mendapat kapabilitas tarikan, jadi sebaiknya gagar perkhidmatan hosting web nan dapat memenuhi permintaan tersebut dan terus menjadikan forum anda sentiasa aktif!

Anda ahli memulakan dengan hosting web bersama, lamun mungkin menginginkan pilihan demi meningkatkan ke hosting cloud VPS di masa depan – Hostinger juga menawarkan hosting VPS bahenol untuk itu.

Oleh itu, faksi web hosting yang optimal untuk anda?

Sejujurnya, beta tidak mempunyai jawapan bagi itu. Setiap perkhidmatan ini mempunyai tujuan yang berbeda, bersama sebenarnya tidak ada perkhidmatan hosting web nang “terbaik”, hanya yang berfungsi kian baik untuk perniagaan maupun laman web anda.

Bagi mereka nan baru memulakan atau mencari pilihan yang berpatutan untuk menjadi anda rumah laman web anda, kau tidak boleh salah bersama rancangan hosting web bersama. Pastikan perkhidmatan ini dilengkapi dan ciri baik, sokongan berpengetahuan, dan mampu menangani lalu lintas yang anda harapkan demi laman web anda.
Soalan Lazim

Bolehkah saya menghoskan laman web diriku secara percuma?

Ya. Terdapat belacak perkhidmatan hosting web cuma-cuma yang dapat anda gunakan buat laman web anda. Namun, mereka asal dengan sekatan prestasi dan iklan yang dipaparkan laman web anda (yang tak dapat Anda kendalikan). Apakala anda ingin benar-benar membina awal lintas dan menjana gaji melalui laman web anda, ana sangat menyarankan agar bukan menggunakan perkhidmatan percuma ini.

Bolehkah diriku menghoskan laman web diriku sendiri?

Sekiranya anda punya perisian, perkakasan dan kepakaran teknikal benduan yang betul, ya kalian boleh. Walaupun prestasi laman web anda kemungkinan akbar tidak boleh dipercayai ajak yang dihoskan di perkhidmatan hosting web profesional. Menghosting laman web anda sendiri rata-rata tidak sepadan dengan pengguna biasa, dan anda bakal lebih baik hanya menghoskan laman web anda melalui syarikat hosting web.

Berapakah bangsal untuk menghoskan laman web?

Pengehosan web bersama boleh berharga dari hanya RM36 hingga lebih berawal seribu ringgit setiap perian – tidak termasuk lingkungan dan SSL. Domain biasanya akan menelan belanja jumlah RM40 setahun, sementara SSL bisa menelan belanja mulai bermula RM30 hingga RM10,000 setahun. Ini dapat menampung asrama yang agak tinggi, selesai kami sangat mengesyorkan perkhidmatan hosting web yang penuh dengan nilai dengan menawarkan domain percuma bersama SSL – seperti Hostinger.

Apakah perkhidmatan hosting web nan termurah dan terbaik?

Hostinger adalah web hosting terbaik yang anda dapat dengan anggaran. Dan hanya RM8.09 sebulan (dengan jadwal 48 bulan mereka), kau akan menikmati domain bersama SSL percuma, lebar barik tanpa had, SSD 20GB lebih daripada cukup perlu laman web kecil alias peribadi.

Hosting mana nang terbaik untuk laman web?

Cari hisab tujuan laman web anda, dengan cari tahu jenis web hosting yang terbaik untuk memenuhi hajat tersebut. Secara amnya, demi perniagaan kecil atau halaman web peribadi, hosting web bersama harus cukup untuk merangkumi beberapa asas. Sekiranya untuk jerambah web besar hingga sederhana, benar-benar baik tidak murah cari sesuatu yang memberi kalian lebih banyak sumber seperti hosting VPS.

Apakah hosting maksimal untuk WordPress?

Kinsta pastinya sama dengan salah satu hos web WordPress terurus nang terbaik di pasaran. dikuasakan oleh platform Google Cloud dan menawarkan kelajuan dan fasilitas premium yang hebat perlu WordPress. Sekiranya anda mempunyai anggaran, Bluehost adalah hos nang lebih murah yang secara rasmi disokong dengan WordPress, walaupun tidak berpunya dengan ciri atau pantas.

Adakah GoDaddy lebih baik daripada Bluehost?

Sekiranya kalian membina laman web WordPress nang mensasarkan AS, Bluehost hendak menjadi pilihan web hosting pilihan. Apabila laman web bukan WordPress dengan khalayak global, lebih tepercaya memilih GoDaddy. Perhatikan bahawa Hostinger mau menjadi pilihan yang baik untuk kedua-duanya, kerana mempunyai pusat data 7 wilayah yang berbeza dengan mempunyai asas pengetahuan pengajaran WordPress yang berguna bagi memulakan anda.

Itulah artikel mengenai Malaysia Web Hosting 5 Petua Untuk Pemula, mudah-mudahan anda semua dapat memilih mana nang terbaik. Jangan lupa berkongsi bersama rakan dan family.

Leave a Reply

Your email address will not be published.