IDCloudHost Promo, Cek 5 Promo Terbaru

Posted on
IDCloudHost Promo, Cek 5 Promo Terbaru

IDCloudHost Promo, Cek 5 Promo Terbaru, Pengehosan awan ialah teknologi dengan perkhidmatan yang disambungkan kepada banyak pelayan yang berinteraksi antara satu sama lain untuk mengekalkan prestasi. Perkhidmatan pengehosan awan IDCloudHost adalah satu kelebihan kerana pelayan yang disambungkan menyediakan keselamatan data, dan pengguna tidak perlu risau tentang prestasi pelayan yang tidak stabil atau sumber terhad, seperti pengehosan kongsi tradisional atau perkhidmatan pengehosan pelayan khusus.

PT Cloud Hosting Indonesia, yang mempunyai jenama IDCloudHost, telah menjadi salah satu penyedia pengehosan web yang paling boleh dipercayai di Indonesia, yang sudah mempunyai beribu-ribu pelanggan yang telah menggunakan perkhidmatan IDCloudHost. IDCloudHost juga telah mendapat liputan meluas dalam media, dan telah dilihat oleh pelanggan sebagai salah satu perkhidmatan pengehosan web bertaraf dunia Indonesia.

Mengapa anda perlu memilih IDCloudHost Promo?

IDCloudHost Promo, Menggunakan Internet sebagai medium storan, teknologi storan awan yang digunakan oleh IDCloudHost pastinya boleh memberikan banyak kelebihan berbanding media storan perkakasan. Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus memilih IDCloudHost, sebagai contoh:

1. Kelebihan skalabiliti

Penggunaan storan awan kemudiannya boleh disesuaikan, dan dengan menambahkan perkakasan, IDCloudHost boleh meningkatkan kapasiti data untuk menjadikannya pilihan terbaik bagi pengguna untuk menyesuaikan kapasiti storan awan yang diperlukan.

Selengkapnya:  IDCloudHost Domain Murah, Simak 2+ Unggulan Berikut!

2. Kelebihan harga mampu milik

IDCloudHost juga akan memberikan kemudahan kepada pengguna apabila menggunakan perkhidmatan tersebut. Dengan teknologi ini, pengguna boleh memuat turun, membuka atau mengedit data yang disimpan dengan mudah pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja selagi peranti disambungkan ke Internet. Ini pastinya merupakan pilihan yang sangat penting untuk setiap pengguna perkhidmatan, terutamanya bagi syarikat yang ingin mengakses data dengan mudah dan cepat.

3. Lebih selamat

Keselamatan adalah faktor yang sangat penting kerana setiap pengguna mahu data yang disimpan mereka selamat. Menggunakan IDCloudHost boleh mengurangkan risiko kehilangan data, dan jika data hilang akibat kerosakan pada peranti seperti komputer, komputer riba atau gajet, ia juga boleh diatasi dengan teknologi storan IDCloudHost.

4. Spesifikasi yang hebat

Perkhidmatan pengehosan Indonesia murah yang disediakan oleh IDCloudHost menawarkan ciri terbaik RAM, storan, lebar jalur, CPU, dan lain-lain pada harga yang sangat berpatutan untuk memenuhi keperluan tapak web dan aplikasi anda.

5. Mempunyai fungsi 1-klik

IDCloudHost mempunyai ciri 1 klik supaya anda boleh memasang WordPress, Joomla, Opencart, Prestashop, Moodle, Magento dan lebih daripada 280 skrip web lain dengan hanya satu klik menggunakan ciri softaculous. IDCloudHos menawarkan perkhidmatan pada harga yang rendah dan berpatutan, tetapi pada masa yang sama memberikan kualiti maksimum dengan pelbagai ciri yang juga boleh diperolehi secara percuma mengikut keperluan anda.

6. Isikan cPanel

IDCloudHost mempunyai ciri yang sangat lengkap dengan Pengurus Fail, E-mel, Softaculous, Mesin Menjawab, Sandaran Automatik, Alat SEO dan banyak lagi. Semua ini pasti memudahkan anda untuk menyesuaikan keperluan laman web anda dengan banyak pilihan iaitu dalam satu panel kawalan penuh daripada cPanel yang anda juga boleh dapatkan secara percuma.

Selengkapnya:  IDCloudHost Beasiswa, Simak 5 Tips dan Triknya

7. Sandaran automatik

IDCloudHost juga menyediakan alat sandaran langsung untuk perkhidmatan pengehosan. IDCloudHost akan menyimpan sandaran biasa 4 kali seminggu untuk bulan lepas.

8. Menyediakan jaminan 99.99% kecekapan maksimum

IDCloudHost juga terus menyediakan pelbagai perkhidmatan, seperti jaminan masa operasi sehingga 99.99% untuk tapak web dan aplikasi anda. Dengan cara ini, anda tidak perlu risau lagi jika tapak web anda gagal atau, dengan kata lain, laman web anda tidak boleh diambil semula.

9. Murah dan boleh dipercayai

Perkhidmatan IDCloudHost menjamin sehingga 99.99% masa beroperasi untuk memastikan kualiti pengehosan anda. Berbanding perkhidmatan pengehosan lain, IDCloudHost lebih murah sedikit dengan kualiti terbaik malah menawarkan perkhidmatan pengehosan web bertaraf dunia Indonesia.

10. Menyediakan domain percuma

IDCloudHost juga mempunyai kelebihan menyediakan domain percuma seperti .com, .net, .web.id, .co.id, or.id, .sch.id, dan .my.id secara percuma apabila anda membeli profesional perniagaan, pakej pengehosan elit.pro atau advance pri. Caranya juga sangat mudah, anda hanya perlu membeli domain dan hosting pada masa yang sama, memilih kaedah pembayaran sekurang-kurangnya 1 tahun, supaya sistem secara automatik memberikan anda domain percuma semasa membuat pembayaran.

11. Sijil SSL percuma

SSL atau lapisan soket selamat ialah lapisan protokol yang akan melindungi akses ke tapak web anda. Menggunakan SSL, anda boleh mendapat beberapa faedah iaitu privasi dan pengesahan. Anda kemudian boleh mendapatkannya secara percuma hanya dengan mendaftar untuk pengehosan di IDCloudHost.

12. Pemimpin praktikal

Perkhidmatan pengehosan web IDCloudHost juga menyediakan pengurusan yang sangat cekap dan berkesan untuk memenuhi semua keperluan anda. Terdapat begitu banyak ciri percuma yang boleh anda gunakan dengan melanggan pengehosan web yang murah dan berkualiti daripada IDCloudHost.

Selengkapnya:  IDCloudHost Beasiswa, Simak 5 Tips dan Triknya

13. Pembayaran mudah

Terdapat banyak kaedah pembayaran tempatan yang boleh anda gunakan kemudian apabila membuat transaksi di IDCloudHost, termasuk pembayaran di bank tempatan anda, Alfamart, kad kredit dan banyak lagi. Semua ini pasti akan menjadikan operasi lebih mudah untuk anda tanpa pengesahan, kerana ia diaktifkan secara automatik.

Cara menggunakan IDCloudHost Promo

Untuk menggunakan kod diskaun yang disediakan oleh IDCloudHost, anda perlu mengikuti beberapa langkah mudah, sebagai contoh:

  • Silakan Login IDCloudHost Promo DISINI
  • Sila pergi ke halaman pesanan perkhidmatan pengehosan dan halaman pembayaran kenalan, perhatikan lajur ringkasan pesanan di sebelah kanan, kemudian masukkan kod promo dalam borang dan klik anak panah pada borang.
  • Sistem menjumlahkan jumlah harga dengan diskaun yang anda terima.
  • Masukkan juga data dan maklumat pesanan penuh, dan kemudian klik selesaikan pesanan.
  • Pada halaman seterusnya, invois akan dipaparkan dan memberi perhatian kepada baris kod promosi, yang menunjukkan diskaun yang anda terima.
  • Teruskan dengan memilih kaedah pembayaran yang ingin anda gunakan, kemudian pindahkan denominasi seperti yang ditunjukkan dalam invois dengan kod unik.
Penutup

Nah mudahkan, IDCloudHost Promo, Cek 5 Promo Terbaru, bisa juga cek promonya di home nya, nt tinggal klik saja. demikianlah, semoga membantu anda mendapatkan paket hosting atau domain yang di idamkan.

Source: idcloudhost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.