[TERBARU] Cara Mengkonfigurasi 90 FPS PUBG Mobile Global & Korea Tanpa Aplikasi Update 2021

1 min read

MASRANGER.COM – Bermain game battle royale di android seperti pubg mobile memang menyeronokkan, tetapi permainan ini tentunya memerlukan spesifikasi minimum yang cukup tinggi untuk dijalankan dalam mod maksimum, jadi untuk telefon dengan spesifikasi rendah atau telefon kentang yang biasa disebut, anda mesti menggunakan konfigurasi 90 fps atau untuk beberapa . pemain lebih suka konfigurasi anti-lag ekstrem yang lancar dan tanpa aplikasi dapat bermain dengan lancar walaupun menggunakan peranti dengan spesifikasi rendah.

Baiklah … Dalam posting ini saya akan berkongsi cara yang mudah dan senang dengan anda untuk menjadi penyelesaian dalam mengatasi telefon bimbit pubg yang suka ketinggalan dan berat pada telefon bimbit kentang, bahkan konfigurasi ini juga sangat disyorkan untuk peranti dengan spesifikasi yang mencukupi kerana sudah tentu ia akan menjadikan permainan menjadi lebih lancar dan mengelakkan penurunan bingkai ketika dalam situasi tertentu yang membebankan memori.

Untuk itu, berikut adalah langkah-langkah yang boleh anda ikuti dan lakukan untuk dapat menggunakan konfigurasi ini di telefon bimbit pubg yang anda mainkan.

Cara Mengatasi Kekurangan dalam PUBG Mobile Menggunakan Config Unlock 90 FPS

Harap maklum bahawa konfigurasi ini menyokong bahkan versi terbaru, dan juga dapat digunakan pada pubg kr / pubg korea dengan fail yang sama.

Untuk menggunakan konfigurasi ini, anda mesti mempunyai fail ini terlebih dahulu, oleh itu saya telah menyediakan fail yang boleh anda muat turun secara percuma melalui beberapa pilihan pautan di bawah:

Selengkapnya:  Bagaimana Mengatasi Telkomsel Voucher Tidak Bisa Digunakan Dalam Zona Anda

Setelah anda memuat turun fail konfigurasi di atas, maka kami dapat melaksanakannya dengan beberapa langkah mudah di bawah.

Cara Buka Kunci 90 FPS Smooth Extreme PUBG Mobile Global

  1. Muat turun dan sila ekstrak fail di atas, pilih mengikut resolusi telefon bimbit anda menggunakan aplikasi ekstrak seperti ZArchiever.
  2. Fail yang diekstrak akan memunculkan folder bernama “CONFIG”.
  3. Setelah berjaya diekstrak, kemudian pindahkan folder config ke folder”/storage/emulated/0/android/data/com.tencent.ig/fail / UE4Game / ShadowTrackerExtra /ShadowTrackerExtra / Pindah DI SINI “.
  4. Kemudian buka pubg mobile, dan periksa tetapan grafik yang akan dibuka / buka kunci sehingga 90 fps. (Disarankan untuk peranti dengan spesifikasi rendah, cukup lancar kerana tidak akan menyokong 90 fps).

Cara Buka Kunci 90 FPS Smooth Extreme PUBG Mobile Korea

  1. 1. Tidak jauh berbeza dengan kaedah di atas, anda hanya perlu memindahkan fail konfigurasi yang diekstrak ke folder dengan urutan berikut:“/ storan / ditiru / 0 / android / data /com.pubg.krmobile / files / UE4Game /ShadowTrackerExtra / ShadowTrackerExtra / PASTE DI SINI “.
  2. 2. Sekiranya ada, simpan dan buka korea mudah alih pubg dan periksa tetapan grafik.

Tutorial Video Menggunakan Config Unlock 90 FPS PUBG Mobile

Menggunakan konfigurasi di atas dapat menjadikan permainan lebih lancar dan cukup ringan walaupun digunakan pada alat kentang / rendah. Penggunaan konfigurasi ini sangat diminati kerana konfigurasi buka kunci 90 fps pubg mobile sangat berguna untuk permainan yang lancar sehingga tidak ketinggalan walaupun tanpa aplikasi tambahan.

Harga Domain .com per Tahun, untuk Pembuatan 1 Website?

Harga Domain .com per Tahun, untuk Pembuatan 1 Website?, Salah satu soalan yang paling biasa apabila membuat web anda sendiri. Jelasnya mari kita simak Harga Domain...
admin
3 min read

Kelebihan dan Kekurangan Cloud Hosting, Nomor 3 Banyak dicari

Kelebihan dan Kekurangan Cloud Hosting, Bila Kamu telah lama memakai website hosting buat web Kamu, pastinya Kamu sempat mendengar tentang Kelebihan dan Kekurangan Cloud...
admin
3 min read

Idcloudhost Login, 2 Panduan Tentang Metode Masuk ke Website…

Idcloudhost Login, 2 Panduan Tentang Metode Masuk ke Website Serta Blog di Cpanel, Bila Kamu membeli penyedia domain hosting serta paket layanan, Kamu pula...
admin
3 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published.